Nyheter

Vigna Pedale Castel del Monte Riserva

Ny produkt!


Den 1:a oktober lanseras 2397-01 Vigna Pedale Castel del Monte Riserva DOCG -06 i det fasta sortimentet.

Vinet kommer från producenten Torrevento som håller till i ”klacken” på Italien och är en av de större och mest tongivande producenterna i Apulien. Familjen Liantonio flyttade till området Murgia under 1920 talet och började då odla vin i området. Idag har man mer än 450ha vinodlingar och odlar bland annat druvor som Nero di Troia, Primitivo, Aglianico, Chardonnay och Pinot Grigio.

Vigna Pedale är gjort på 100% Nero di Troia och efter jäsning så har 80% av vinet lagrats på franska ekfat under 12 månader. Vigna Pedale har fått ”tre glas”, den högsta utmärkelsen i den kända italienska ”vinbibeln” Gambero Rosso under många år och årgång 2006 är inget undantag. Att det dessutom är ett av de billigaste vinerna som får ”tre glas” visar verkligen hur prisvärt det är.

Läs mer om Vigna Pedale Castel del Monte Riserva